П`ятниця, 29.03.2024, 10:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Нагуєвицька СЗШ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Серпень » 29 » Іван Франко та “Відкритий світ”
12:20
Іван Франко та “Відкритий світ”


27 серпня 2011 року в Нагуєвичах пройшла робоча нарада з питань проведення літературного конкурсу «Стежками Каменяра». Організатор цієї акції – тижневик «Каменярі» на чолі з засновником і головним редактором Ігорем Курусом, ГО «Вся Україна» та відділ освіти Дрогобицької РДА. Конкурс, який планують зробити щорічним, дає можливість учням шкіл самостійно обрати тему в номінаціях проза, поезія чи драматургія, надіслати свої роботи та в разі перемоги отримати різні цінні призи (книги, оргтехніка тощо). Твори переможців організатори конкурсу видаватимуть власним коштом та розповсюджуватимуть в нашому регіоні. Було сформовано і журі конкурсу, до якого ввійшли і відомий франкознавець, професор Галина Сабат з Дрогобицького педуніверситету, і знаний франкознавець-вчитель Петро Сов’як, вчителі шкіл міст та сіл нашого регіону.



Те, що ідея серйозна та буде втілена в життя, не викликає сумніву. В Нагуєвичі керівник Національного проекту «Відкритий світ» Ігор Курус (донедавна – заступник голови Національної ради України з питань радіомовлення та телебачення, член різних урядових та міжвідомчих комісій) приїхав не з порожніми руками – нашій школі він подарував мультимедійну техніку.



Учителі школи мали можливість разом з іншими не лише обговорити важливість проведення літературного конкурсу, на який учні можуть надсилати роботи до 1 жовтня (результати будуть відомі 1 листопада), але і поспілкуватися з онуком Франка – Роландом, сином Тараса Франка.



Вчителі отримали і надзвичайно цінний подарунок – набір книг, серед яких два томи «Антології української драматургії», і «Як ми говоримо» Бориса Антоненка-Давидовича,  і «Мовленнєвий етикет», і збірник цікавих завдань та рухливих ігор, і твір «Бояриня» Лесі Українки, і комікс «Шлях до волі» про Самійла Кішку, і набір портретів поетів та письменників ІІ половини ХХ століття (Самчук, Стус, Симоненко, Драч, Олійник, Вінграновський, Загребельний, Нестайко, Костенко – всього 36 портретів), і інші цікаві та пізнавальні книги.

Проект «Відкритий світ» підтримала і Львівська політехніка – проректор та завкафедри інформаційних технологій Національного університету Володимир Пасічник наголосив на важливості підтримки українського шкільництва, про що не раз говорив ще Іван Франко. Те, що буде зроблено для українських шкіл в рамках реалізації даного проекту, гість зі Львова порівняв за значимістю із виходом людини в космос та освоєнням ядерної енергії.


 
Категорія: Навчання | Переглядів: 595 | Додав: IgorKorch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Категорії розділу
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz